Tüm Blog Gönderileri

Kamperest Çadır Seçme Rehberi

Kamperest Çadır Seçme Rehberi

Bizim için “en iyi” çadır yoktur, sizin için “en doğru” çadır vardır.

Doğru çadırı seçmek; kamp, tırmanış, bisiklet ya da motosiklet turu benzeri etkinliklerin türüne göre yapılan seçimden daha çok, çadırınızın hangi özelliklere sahip olması gerektiğine karar vermekle başlar. Bunun için ilk ve tek tavsiyemiz çadırınızı ne zaman, nerede ve nasıl kullanmanız gerektiğini belirlemenizdir. Bu sınıflandırma sayesinde en doğru çadırı seçmek için en doğru cevapları vermiş olacaksınız.

 

Kamperest Çadır Sınıflandırma Sistemi

Öncelikle çadırınızı hangi sıklıkla kullanacağınıza dair gerçekçi bir karara varın. Bu karar, nerede ve ne zaman kamp çadırı kullanacağınızdan daha önemli bir karardır. Genel olarak, ne kadar sık kullanacaksanız o kadar güçlü ve güvenilir bir çadıra ihtiyaç duyarsınız. Benzer şekilde, sadece sıcak veya ılıman mevsimlerde açık havada kalacaksanız tüm zorlu şartlara uygun bir çadır almamanız gerekir. Son olarak, “otomatik çadır tuzağınadüşmemelisiniz: Çadır kurulumu özellikle yeni başlayanlar için önemli bir kıstas olsa da otomatik kurulum çadırları seçmek kötü bir karar olabilir.

Çadırları SINIFLARA ayırırken, fiyat-performans odaklı oluşturduğumuz SİYAH, TURUNCU ve YEŞİL adlı 3 sınıfta en iyi güç ve hafiflik dengesini yakalamaya çabaladık. MAVİ sınıfta ise aile veya otomatik çadırlar gibi özel çadır modellerine yer verdik. SİYAH etiketli çadırlar en yüksek güç, kullanım kolaylığı ve güvenilirliğe sahiptir. Siyah sınıftaki modeller, yılın 12 ayında her koşul ve şartta en iyi performansı gösterecektir. Böyle bir çadıra ihtiyacınız yok, ancak 4 mevsim boyunca çadır kullanacaksanız TURUNCU etiketli çadır modellerini tercih edebilirsiniz. Kullanım seviyeniz daha düşük olacak ve daha sıcak havalardan yanaysanız YEŞİL sınıf çadır modellerini göz önünde bulundurun.

Kamperest Kamp Çadırı Sınıfları:

  1. SİYAH SINIF: Yıl boyunca, tüm mevsimlerde kullanıma uygun en güçlü çadır modelleri.
  2. TURUNCU SINIF: Yıl boyunca, tüm mevsimlerde kullanılabilir en ideal kamp çadırları.
  3. YEŞİL SINIF: Kış ayları hariç, diğer tüm mevsimlerde konaklamaya uygun çadır çeşitleri.
  4. MAVİ SINIF: Özel amaçlar ve talepler için üretilmiş kamp çadırı modelleri.

Kişisel tercihlerinizi de göz önünde bulundurmayı unutmayın. Güç, kullanım kolaylığı ve yüksek konfor sizin için daha önemliyse SİYAH sınıfta yer alan çadırlara gidin. Eğer hafiflik sizin için ağırlıktan ve bir üst seviyedeki kıstaslardan daha önemliyse TURUNCU sınıfı düşünün. Mümkün olan en hafif ağırlık tercihiniz olacaksa güç ve konfordan feragat edip YEŞİL sınıftaki çadır modellerine yönelin. Sadece yumuşak ve sıcak havalarda ailecek kamp yapacak ya da özel sebeplerden dolayı otomatik çadır tercih edecekseniz MAVİ sınıfta yer alan modelleri değerlendirin.

Hafif ya da şiddetli yağmur altında bile çadırda konaklamayı düşünüyorsanız SİYAH ya da TURUNCU etiketli çadırlardan her hangi birine yönelin. Her hangi bir şüphe duyacak olursanız bir üst sınıftan seçim yapmanızı kesinlikle tavsiye ederiz.

Doğru Ölçü, Yapı ve Özellikleri Seçmek

Çadır almadan önce genellikle kaç kişi ve ne kadar süre konaklayacağınıza karar verin. Yanınızda ne kadar eşya olacağını da düşünün. Kişi başına 2,5 metrekare alan sunan bir çadır tek kişi için yeterli olacaktır.

Kalabalık da olsanız çok büyük bir çadır seçmeyin. 8-9 metrekareden daha büyük alan kaplayan çadırlar genellikle dengesizdirler ve sert havalarda size zorluk çıkartabilirler. Eğer ailenizle 4 mevsim boyunca kamp yapmayı planlıyor ve çok büyük bir aile çadırı almayı düşünüyorsanız onun yerine gerekirse 2 tane 3-4 kişilik TURUNCU veya YEŞİL etiketli bir çadır modeli tercih edin.

Kolay yedek parça temini ve daha dayanıklı olmaları sebebiyle elle kurulan kubbe veya tünel tipi çadır modelleri satın alın. Otomatik çadır modellerinin bozulduktan sonra tekrar kullanılamayacağını göz ardı etmeyin. Bagaj (Garaj) ve giriş sayısının da çadır seçimi için önemli olduğunu unutmayın. Garajlı veya çift girişli çadır modellerinin sağlayacağı daha fazla alan ve kullanım kolaylığını mutlaka değerlendirin.

Otomatik Çadır Tuzağı

Yeni başlayanlar için çadır seçimi oldukça basittir, fakat ne yazık ki yanlıştır: Kurulumu ne kadar kolaysa çadır o kadar iyidir(!) Çünkü otomatik çadırlar, yedek parça temini ve tamir zorlukları yüzünden bozulduktan veya çubukları kırıldıktan sonra tekrar kullanılamazlar. 2-3 saniye içerisinde kurulabilen pop-up çadır modelleri ise daha kolay tamir edilebilir olsa da toplanmaları oldukça zordur.

İlk kez kamp yapacaksanız endişe etmeyin, klasik çadır modellerinin de oldukça basit bir şekilde kurulup toplanabildiğini mutlaka değerlendirin. SİYAH, TURUNCU ve YEŞİL etiketli, kubbe veya tünel tipi çadır modellerimizin ürün inceleme videolarını izleyin, en fazla 5 dakika içerisinde ve kolayca nasıl kurulduklarını öğrenin. Bozulduktan sonra tekrar kullanamayacağınız otomatik çadır modeli seçerek paranızı israf etmeyin.

 SİYAH SINIFTURUNCU SINIFYEŞİL SINIFMAVİ SINIF
 Altera 2Aldis 3+1Brabus 2Brabus 4Crew 2Crew 4SpeedyRoyal 4.2Canton 4.1
3.000+ Su Geçirmezlik       
2.000+ Su Geçirmezlik    
1.000+ Su Geçirmezlik       
Tünel Tip Tasarım         
Kubbe Tip Tasarım   
Diğer Tasarım      
Kişi Sayısı23,423,423,423,44,5
Giriş211111121
Bagaj (Garaj)     
Sundurma      
Havalandırma 
Pol Kalınlığı & Sayısı9,29,38,28,27,27,26,110,410,4
Tente Sayısı222211222

 

 

 

Çadır Seçme Rehberiyle İlgili Kategoriler:

2 Kişilik Çadırlar

3 Kişilik Çadırlar

4 Kişilik Çadırlar

Aile Çadırları

Otomatik Çadırlar