Close
Alışveriş sepetinizde ürün yok.
Upland Outdoor/Kamp İlk Yardım Kiti - 38 Parça resmi
Upland Outdoor/Kamp İlk Yardım Kiti - 38 Parça 54,00₺

Upland Outdoor/Kamp İlk Yardım Kiti - 38 Parça

Marka:

Upland

Stok Kodu: 400393
54,00₺

10 farklı ilk yardım malzemesi ve 38 parça içeriğe sahip Upland İlk Yardım Seti Türk Kızılay'ı onaylıdır.

Kullanılabilirlik: Stoklar tükendi
+ -

Upland İlk Yardım Kiti Avantajları

 

  1. Türk Kızılay’ı onaylı ilk yardım kitapçığı.
  2. ISO, CE ve Biyosidal belgeli ilk yardım malzemeleri.
  3. Düdük, makas, cımbız ve çengelli iğne içermesi.
  4. 19x15 cm, 100% Polyester Oxford 330D Kumaş Çanta
  5. 38 parça 10 farklı ilk yardım malzemesi

Upland Outdoor/Kamp İlk Yardım Seti

Türk Kızılay’ı onaylı ilk yardım kitapçığı eşliğinde satılmakta olan Upland Oudoor/Kamp İlk Yardım Seti, toplam 13 farklı ilk yardım malzemesi ve 44 parça içermektedir. İçeriğindeki tüm ilk yardım ürünleri CE ve Biyosidal belgeli olup, bu ürünlerin üreticileri ISO kalite standartları belgelerine sahiptir.

Upland 39 Parça İlk Yardım Kiti İçerik Listesi

  1. Flaster Bant; 1,25 cm x 500 cm, 1 adet
  2. Yara Bandı; 1,9 cm x 7,2 cm, 10 adet
  3. Yara Bandı; 2,5 cm x 7,2 cm, 4 adet
  4. Sargı Bezi; 5 cm x 150 cm, 2 adet
  5. Disk Pamuk; 5 adet
  6. Alkollü Mendil
  7. Düdük; 1 adet
  8. Çengelli İğne; 12 adet
  9. Makas; 10,5 cm
  10. Kızılay Onaylı İlk Yardım Kitapçığı

Setteki İlk Yardım Malzemeleri Ne İşe Yarar?

Flaster:

Yara üzerine konan pansuman malzemelerinin sabitlenmesi ya da ihtiyaç halinde kesiklerin veya yaraların üzerine yapıştırılması için kullanılır.

Yara Bandı:

Yarayı kapatmak ve iltihap riskini en aza indirmek için kullanılır.

Sargı Bezi:

Yaraların arınık kalmasına, kan akışının durdurulmasına ve uygulanan ilaçların etkisini artırmaya yarar.

Disk Pamuk:

Asli işlevi yaranın üzerine sarılan sargı bezini beslemesi ve sızan kanın akmasını engellemesidir. Doğrudan olarak yaranın üzerinde pansuman malzemesi olarak da kullanılabilir.

Alkollü Mendil:

Yaraların veya pansuman yapılacak bölgenin arınık hale getirilmesi için kullanılır.

Düdük:

Acil durumlarda yardım çağırmak ve yer belli etmek için kullanılır.

Çengelli İğne:

Sargı bezlerinin ya da yara üzerine konan pansuman malzemelerinin sabitlenmesinde kullanılır.

Makas:

Acil durumlarda kıyafetleri ve ihtiyaç fazlası pansuman malzemelerini kesmek için kullanılır.

Cımbız:

Kıymık, diken ve cam gibi vücuda batan nesnelerin çıkartılmasında kullanılır.

 

Upland İlk Yardım Seti Kullanım Alanları

  • Doğal afetler ve açık hava yaralanmaları
  • Doğa sporları ve outdoor yaralanmaları
  • Yürüyüş ve tırmanış yaralanmaları
  • Balıkçılık ve avcılık yaralanmaları
  • Kamp ve piknik yaralanmaları
  • Tatil ve yolculuk yaralanmaları
  • Hafif çaplı araba, motosiklet ve bisiklet yaralanmaları
  • Ev, ofis ve okul yaralanmaları
  • Tamirat ve tadilat yaralanmaları

 

Yaralanmalarda İlk Yardım

İlk fırsatta 112 aranarak haber verilir ve yaralının en kısa sürede sağlık kuruluşuna gitmesi sağlanır. Kanama varsa durdurulur. Batan cisim varsa çıkartılmaz. Yaralı tetanostan korunmak için uyarılır.

Derin ve delici göğüs yaralanmalarında açık yara birkaç kat temiz bez ya da plastik malzeme ile kapatılır. Yaralının bilinci yerindeyse yarı oturur şekilde oturması sağlanarak sırtı desteklenir ve ayakları 30-35 cm yükseltilir.

Delici karın yaralanmalarında hasta sırt üstü yatırılır. Dışarı çıkmış organlar deri altına ittirilmez, yara üzerinde toplanarak temiz ve nemli bezle üzeri örtülür.

Kanamalarda İlk Yardım

Öncelikli hedef, kanamanın en kısa sürede kontrol altına alınması ve açık yaranın temiz tutulmasıdır. Yara üzerine sargı beziyle doğrudan baskı uygulanır. Kanama durmazsa ilk bez kaldırılmadan ikinci bir bezle birlikte kesiğe uygulanan basınç arttırılır. Kanama kontrol altına alınana dek ilave bezlerle basınç arttırılır.

Kırık şüphesi yok ve kanama kol ya da bacaklardaysa kanama bölgesi kalp hizasından yukarıda tutulur.

Kırıklarda İlk Yardım

Yaşamı tehdit eden başka yaralar varsa onlara öncelik tanınır. Yaralı hareket ettirilmez ve ani hareketlerden kaçınılır. Kırıklar asla düzeltilmeye çalışılmaz.

Kırık kolda ise şişlik oluşacağından yüzük ve saat benzeri takılar ya da eşyalar çıkartılır. Açık kırık varsa önce yara üzeri temiz bir bezle örtülür. Kırık olan bölge, bir üst ve bir alt eklemi de içine alacak şekilde karton ve tahta benzeri sert bir cisimle tespit edilir. Tespit edilen bölge yukarıda tutularak dinlenmeye alınır. Sağlık ekipleri gelene kadar bunun dışında hiçbir müdahale yapılmaz.

Yanıklarda İlk Yardım

Yanık, büyük veya geniş değilse yanan bölge en az 20-25 dakika boyunca tazyiksiz ve bol soğuk su altında tutulur. Yanan bölgedeki giysiler çıkartılır, giysiler yanığa yapışmışsa yanık etrafı kesilir. Şişlik oluşabileceğinden saat, yüzük ve benzeri takılar çıkarılır. Yanan bölge sabunlu suyla hassas bir şekilde temizlenir. Su toplayan yerlerin patlatılmamasına özen gösterilir. Yanık üzeri temiz ve nemli bir bezle örtülür, yanık üzerine hiçbir madde sürülmez.

Yanık büyük ya da genişse, kusma yoksa ve bilinç açıksa olası sıvı kaybını gidermek için yaralıya 1 çay kaşığı karbonat ve 1 çay kaşığı tuz eklenmiş 1 litre su veya maden suyu içirilir.

Kimyasal Yanıklarda İlk Yardım

Yanan bölgedeki giysiler çıkarılarak kimyasal maddendin deriyle teması kesilir. Yanan bölge, bol ve tazyiksiz akan suyla en az 20-25 dakika yıkanır. Yaralı battaniye ile örtülür.

Sindirim Yoluyla Zehirlenmelerde İlk Yardım

Sadece ağız zehirli malzeme ile temas etmişse su ile çalkalanır. Zehirli madde el ile temas etmiş ise sabunlu su ile eller yıkanır. Kusma, bulantı, ishal ve benzeri belirtiler değerlendirilir. Özellikle yakıcı maddenin alındığı ve yaralının ne yiyip içtiğinin bilinmediği durumlarda hasta asla kusturulmaz. Zehirlenmeyle ilgili bilgiler toplanarak kaydedilir.

Solunum Yoluyla Zehirlenmelerde İlk Yardım

Öncelikle olay yeri güvenliği sağlanır. Mümkünse gaz vanası kapatılır, olay yerine ateşle yaklaşılmaz. Cam, kapı ve benzeri açılarak ortam havalandırılır ya da hasta temiz havaya çıkartılır. Hastanın bilinci kontrol edilir, solunum yolu açıklığı ve solunum değerlendirilir. Hasta rahat nefes alabilmesi için yarı oturur durumda tutulur.

Göz Yaralanmalarında İlk Yardım

Göze Yabancı Madde Kaçmışsa

Toz ya da yabancı madde kaçan göz ışığa çevrilir. Alt ve üst göz kapağına bakılır. Toz ya da kirpik nemli ve temiz bir bezle çıkartılır. Kişinin göz kırpıştırması sağlanır. Göz, bol ve temiz suyla yıkanır. Kişiye gözünü ovmaması söylenir. Göze kaçan madde çıkmıyorsa kişinin sağlık kurumuna gitmesi sağlanır.

Göze Yabancı Cisim Batmışsa

Gerekmedikçe yaralı kımıldatılmaz. Göz hiçbir müdahale yapılmaz. Her iki göz üçgen sargı benzeri bir malzemeyle sarılarak kapatılır. Yaralının uzman bir sağlık kuruluşuna gitmesi sağlanır.

Donmalarda İlk Yardım

Yaralı ılık bir ortama alınarak soğukla teması kesilir. Yaralı sakinleştirilir ve hareket ettirilmez. Kesin istirahat etmesi sağlanır, kuru giysiler giydirilir. Bilinç açıksa sıcak şekerli içecekler verilir. Su toplamış bölgeler asla patlatılmaz, üstü örtülür. Donuk bölge asla ovulmaz, kendiliğinde ışıması ya da çözünmesi sağlanır. El ve ayaklar doğal pozisyonda tutulur. Hala halsizlik varsa bezle bandaj yapılır.

Sıcak Çarpmasında İlk Yardım

Yaralı, serin ve havadar bir yere alınır. Hastanın giysileri çıkarılır. Sırt üstü yatırılır, kol ve bacaklar yükseltilir. Bulantı yoksa ve bilinç açıksa su ve tuz kaybını gidermek için yaralıya su, tuz ve karbonatla hazırlanan sıvı ya da maden suyu içirilir.

Hayvan Isırmalarında İlk Yardım

Kedi ve Köpek Isırmaları

Isırılan bölge 5-6 dakika boyunca sabun ve soğuk suyla yıkanır. Yaranın üzeri temiz bir bezle kapatılır. Kuduz riski varsa bu hususta yetkili en yakın sağlık kurumuna gidilir.

Arı Sokmaları

Derinin üzerinden arının iğnesi görülüyorsa çıkarılır. Arının soktuğu bölge soğuk suyla yıkanır. Amonyak ve benzeri kullanılmaz. Eğer ağızdan sokmuşsa ve solunum yetersizliği çekiliyorsa kişinin soğuk su içmesi ya da buz emmesi sağlanır. Ağız içi sokmalarında ve alerjisi olanlarda tıbbı yardım istenir.

Deniz Canlıları Sokmaları

Kişi hareket ettirilmez. Temas eden ya da etkilenen bölge ovdurulmaz. Batan diken varsa ve görünüyorsa çıkarılır. Bu hayvanların enzimleri sıcağa karşı dayanıksız olduğundan etkilenen bölgeye mümkünse sıcak uygulama yapılır.

Akrep veya Yılan Sokmaları

Hasta sakinleştirilir. Yaralı mümkün olduğunca hareket ettirilmez. Yaralı yatar durumda tutulur. Sokulan bölgeye soğuk uygulama yapılır. Yaralı bölgenin 4 parmak üst bölümüne, dolaşımı engellemeyecek şekilde bandaj uygulanır; turnike uygulanmaz. Yara üzerine hiçbir girişimde bulunulmaz; kesilmez, emilmez ve benzeri. Yaraya baskı yapabilecek takı ya da eşyalar çıkarılır.

Yaralı Taşınmasında Kurallar

Öncelikle, gerek duyulmadıkça hasta ya da yaralının yeri değiştirilmemeli ve dokunulmamalıdır. Ortam güvenli değilse ya da yaralıya temel yaşam desteği yapılması gerekiyorsa taşıdığı her türlü riske rağmen acil taşıma zorunludur. Taşıma gereken durumlarda ilk yardımcı kendi sağlığını asla riske atmamalıdır. Baş, boyun, gövde ekseni esas alınmalı. Yaralıya yakın mesafede çalışılmalı. Sırt gerginliğini muhafaza etmek adına dizler kalçadan bükülmeli, yavaş ve düz adımlarla yürünmeli, adımlar omuz genişliğinde olmalıdır. Ani dönmeler ve bükülmelerden kaçınılmalı, yaralı mümkün olduğunca sabit kalacak şekilde taşınmalıdır.

 

 

 

 

 

 

Ürün özellikleri
CinsiyetUnisex
Ürünü Değerlendir Kapat
*
*
Kötü
Mükemmel

Ürün kalitesini değerlendiriniz.

Kötü
Mükemmel

Paketleme hizmetimizi değerlendiriniz.

Kötü
Mükemmel

Kargo hizmetimizi değerlendiriniz.

Kötü
Mükemmel
Okan
Harika bir ürün, açıklama da bulunan detaylar çok iyi ilk yardım konusun da oldukça yardımcı.
Okan | 29.04.2022 15:56
Bu yorum yardımcı oldu mu? Evet Yok hayır (0/0)
İyi
Genel olarak iyi.Cımbız yoktu çanta içinde.Oksijenli su da yoktu,onun yerine de tentürdiyot vardı.
Oguz | 29.04.2022 15:56
Bu yorum yardımcı oldu mu? Evet Yok hayır (0/0)
Eksik
İçinde cımbız yoktu.
Oguz | 29.04.2022 15:56
Bu yorum yardımcı oldu mu? Evet Yok hayır (0/0)
*
*
*

Bu Ürünü Alan Müşteriler Bunları da Satın Aldı